Egen Hjemmeside – 3 Steg Til Profesjonell Hjemmeside

Bilde av floato

På utkikk etter din egen hjemmeside som vil blåse sokkene av dine besøkende?

Her er det som skal til for at du skal komme på nett med din egen hjemmeside så profesjonelt som mulig.

1. Velg først “Hva”

Det første og mest viktigste steget man må ta når man skal opprette en hjemmeside er å tenke igjennom hva du virkelig ønsker å gjøre med websiden.

På internett har vi 2 typer folk – de som surfer og de som søker.

 1. Den første gruppen går på nett for å blogge om sine interesser – dele ting og tang som skjer i hverdagen – generelt for å kommunisere med andre.
 2. Den andre gruppen går på nett for å selge varer, produkter eller tjenester.

Bruk litt tid på å tenke igjennom hva du ønsker å gjøre med din egen hjemmeside, og se hvilken gruppe akkurat du befinner deg i.

2. Betalt fremfor gratis

Et spørsmål som stadig dukker opp er om en skal velge en gratis løsning eller en betalt. Dette kommer litt an på hva man ønsker å oppnå.

En gratis løsning blir ofte valgt blant de mange unge bloggerne, som kanskje ikke har kommet skikkelig igang, og som ønsker å ha et avslappet forhold til sin hjemmeside.

På den andre siden, hvis man ønsker å fremstå som litt mer profesjonell, er ikke veien så vanskelig som du kanskje skulle tro, og du vil enkelt kunne få din egen profesjonelle hjemmeside med domenenavn (feks. dittnavn.com) for knappe 40 kr mnd.

Du får da også alle rettigheter til å gjøre det DU ønsker å gjøre med din egen nettside.

3. Valg av riktig hjemmeside plattform

Her kan ting fort bli litt vanskelig, men for de fleste som ønsker å henge med på dagens fremmarsj vil målet i tiden fremover være å skrive blogg – og da faller det beste valget på hjemmeside plattformen WordPress.

WordPress er en programvare bygget på åpne kildekoder (ingen ting å bekymre seg for) som gjør programvaren helt gratis å benytte seg av.

En nylig måling fra W3Techs i August viser at hele 56.6% av alle websider som kjøres av et CMS bruker WordPress som hjemmeside plattform, så valget blir ganske enkelt.

P.S. Viste du forresten at via Lett På Nett får du hjelp til å sette opp din egen hjemmesiden helt gratis? Det er riktig!

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg (gratis), følge videoen jeg har satt opp for deg som viser deg hvordan, og før du vet ordet så har du din egen hjemmeside klar til bruk.

Klikk her nå for å begynne oppsett av din egen hjemmeside og la meg veilede deg gjennom video steg for hvordan du enkelt kan lage din egen profesjonelle nettside på under 10 minutter!

14 thoughts on “Egen Hjemmeside – 3 Steg Til Profesjonell Hjemmeside

 1. Sv: Jeg har kjøpt!! 😀 Problemet er bare at jeg ikke helt fatter greiene med wordpress-themes. Hadde egentlig en plan om å liksom… lage designet selv. Men så så jeg oppsettet på det, og bare… ga opp xD Oppdaget det var mye mer arbeid med wordpress enn typ cutenews, og sette opp design selv, noe jeg fant enkelt for noen år tilbake siden.

  Dette opplegget her virker jo genialt nok, men.. gratis? 😛 Av erfaring så vet jeg at om det høres for godt ut til å være sant så er det faktisk det? 😛 Kan du noe om å designe themes selv, eller bruker du andres design? 🙂 og hva er det _Egentlig_ du vil ha i gjengjeld? 😛

  1. Gratulerer med domene Linda. Et bra steg i riktig retning! Du klarte det der meget bra 🙂

   De fleste tar betaling for denne type tjeneste der man setter opp domene og hjemmeside plattform, men jeg ønsker å gjøre en liten vri her for å åpne opp for at flere skal begynne å fokusere på sitt egen varemerke fremfor å promotere andres.

   Mange synes dette med eget domene og hjemmeside blir litt i det vanskeligste laget, og velger derfor å begynne med en enklere løsning fremfor å bygge en blogg hvor man har full kontroll selv.

   Det vi her ber om er litt hjelp i å komme opp med ditt eget navn på domene og at du selv betaler for leie av webhotel via vår samarbeidspartner. Vi tar jobben med installasjon og oppsett av WordPress samt en rekke viktige tilleggsprogrammer uten noe kostnad for det.

   Fra du bestiller domene og videresender informasjonen til oss vil du få hjemmesiden ferdig installert klar til bruk innen 24 timer.

 2. SV; takk for kommentar på bloggen… høsten er kommet og endre farger på bloggen også.=)
  kjekt å vite med på one.com,det blir fort dyrere enn du tror. men foreløpig er jeg i tankeboksen,men skal tenke over det.har ikke råd til å skifte osv. men det er noe å ha i bakhodet.

  1. Hei Signe!

   Ja jeg hjelper fortsatt til med dette. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn navn og email på frontsiden av Lett På Nett og jeg vil sende deg en video som viser hvordan du starter. Det er en enkel å grei prosess jeg veileder deg igjennom.

   1. Så flott!   🙂
    Kan du hjelpe meg med å få   .no    også?   Jeg har ikke noe enkeltmannsforetak -og skjønner ikke hvordan jeg da må gå fram…

 3. Vi er i ferd med å utvikle en hjemmeside til vår bedrift via WordPress. Problemet er bare at meg og WordPress ikke akkurat er bestevenner, jeg liker ikke den og den gjør ingenting for å overtale meg om at det er noe bra for våre visjoner og idèer. Dette gjør jo selvsagt at jeg er meget skeptisk til denne it-konsulenten som skal hjelpe oss med å bygge websiden vår og jeg føler han er grønnere på web-designing enn hva jeg er. Tingen er ikke det at jeg skal ha designet så veldig avansert – men jeg vil ha det hipt og fresht. Akkurat nå ser forslaget han sendte oss helt teit ut og har kun gitt meg den bekreftselen jeg har fryktet: WordPress er dritt… Har du noen linker til hjemmesider laget i WordPress som faktisk er stilige og ”hippe”? Vår bedrift er et selskapslokale/serveringssted for lukkede selskaper, ergo vi trenger egentlig bare et enkelt design, men ettersom denne bedriften holder til på jæren vil vi gjerne ha noe stilig over det og det skal lokke til seg kunder ettersom det fins MANGE serveringssteder her nede, alt fra samme konsept som vi har til kjente kjedehoteller osv. Jeg har prøvd å søke meg frem til hjemmesider laget i wordpress for å finne NOE som klarer overtale meg til JA, GÅ FOR DETTE! men uten hell. Hadde vært evig takknemlig om du visste om noen flotte wordpress baserte hjemmesider med et godt design. Er flere som sier wordpress er bra – det må det jo være, men det er bare jeg som ikke har blitt overtalt enda – selv om jeg vil.

  På forhånd takk =)

  1. Hei Line! Lett På Nett er oppe å går i beste velstående 🙂 Hva kan jeg hjelpe deg med?

   Send gjerne info pr. epost. Du kan bruke “Kontakt” på toppen av siden, eller sende mail direkte til support@lettpanett.no

 4. Hei! Har installert wordpress og kjøpt en mal som heter papernews 8.8! Er faktisk helt grønn når der gjelder tekniske ting. Det jeg ikke får til er hvordan jeg skal bruke malen og hvordan jeg får laget nettsiden? Det er visst flere maler på papernews, ig jeg tenkte å bruke den som heter default newspaper! Har ikke peiling på hvordan dette fungerer og hvordan jeg får bygd opp bloggen! Hva er det dere kan hjelpe til med?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.